Szczupła sylwetka na lata #2




Dlatego wybieraj mądrze! W pierwszej kolejności sięgaj po:
orzechy (włoskie, migdały) i nasiona (słonecznika)
tłuste ryby (makrela, łosoś)
oleje (lniany, rzepakowy) i oliwę z oliwek
czy awokado
które są źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych.




Rzadziej wybieraj produkty bogate w nasycone kwasy tłuszczowe, takie jak masło
olej kokosowy
ser
śmietanę czy czerwone mięso 




A sporadycznie? Od czasu do czasu? W niemal każdej diecie znajdzie się miejsce na burgera, chipsy czy słodki tort z czekoladą 

Mówiliśmy o tym, że za przyrost bądź redukcję masy ciała odpowiada ilość spożywanych kalorii. Nie tyjemy i nie chudniemy od konkretnych produktów, jednak warto zwracać uwagę na to, co ląduje na naszych talerzach
Jakość ma znaczenie
wpływa na nasze zdrowie, uczucie sytości i dobre samopoczucie.


